Swiss Bureau has redesigned Dubai Creative Clusters Authority’s (DCCA) customer service centre in Studio City to make it aesthetically attractive and functionally efficient.

Government organisation DCCA oversees building approvals and licensing and appointed Dubai-based Swiss Bureau to renovate its service centre, which receives nearly one thousand people per day.

The high volume of visitors was known to create “confusion” at the centre and Swiss Bureau has redesigned the space to “alleviate the abundance of traffic” it said.

The office has been zoned into three easily navigable areas: a customer zone, a meeting area and a private work space, which doubles up as a co-working hub after office hours.

This has helped to create a seamless user journey for customers who visit the government centre to have building applications and drawings reviewed.

A minimalist colour palette of pastel pink, blue and green uplifts the space, which is flooded with natural daylight thanks to large floor-to-ceiling glass windows. These soft colourful accents are complemented by wooden tiles.

Swiss Bureau also played with modular shapes for furniture in the waiting area to make it less “formal and rigid”. Wireless charging ports have been integrated into side tables at the waiting area to ensure visitors can recharge their devices as they wait.

Above the furniture is a ceiling finished in a rough concrete texture that maintains the popular industrial office aesthetic. The ceiling is finished with suspended lighting that Swiss Bureau described as a “key feature of the design”.

Overall, DCCA’s renovated customer service centre strikes a balance between soft aesthetics and intelligent, user-friendly functionality.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.